U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Laatste nieuws

Wat gebeurt er allemaal binnen ons kantoor, de vastgoedmarkt en in het algemeen? Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Update richtlijnen rond corona maatregelen in onze sector

Update maatregelen:
Het dragen van mondmaskers is algemeen verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken. Het blijft belangrijk om afstand te houden en gesloten ruimtes goed te ventileren. Verzet uw afspraak bij milde klachten.

Impact van de nieuwe coronamaatregelen op de vastgoedsector in een notendop:
-Vastgoedkantoren blijven open en beschikbaar voor (ver)kopers en (ver)huurders.
-Brede mondmaskerplicht: ook in de vastgoedkantoren.

Stay safe!
 

Susanne vertelt...

"Jarenlang ben ik werkzaam geweest als nieuwbouwmakelaar, vandaar dat het voor mij extra leuk is om het nieuwbouwproject De Doelen te mogen verkopen. Het leuke aan nieuwbouw is dat men de woning volledig naar eigen wens en smaak kan afwerken. Sommige mensen vinden het lastig om de ruimte of mogelijkheden te kunnen inschatten. Bij project De Doelen is het steeds mogelijk om, samen met ons, een afspraak in te plannen bij de aannemer waarbij persoonlijke wensen of onduidelijkheden kunnen worden besproken en gezamelijk kan worden gezocht naar de ideale indeling of afwerking."

Klik hier voor meer informatie inzake Project De Doelen in Zoersel.

Susanne

Wij zetten ons in voor u & uw eigendom

Elke vastgoedmakelaar is verplicht diverse opleidingen per jaar te volgen. Arthur en Susanne volgen elk jaar juridische, technische en commerciële vormingen. Zodoende kunnen wij jullie steeds bijstaan bij eventuele problemen of vragen. Ook Karen volgt regelmatig commerciële en marketing gerelateerde webinars.
Heeft u toch een vraag welke buiten onze kennis valt dan kunnen wij steeds beroep doen op CIB (Confederatie van Immobiliënberoepen) en BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars). Zij hebben teams met experten klaar staan om ondersteuning te bieden op alle niveau’s.
 

Van Santvoort Landelijk Wonen en Rodenburgh Immobiliën gaan unieke samenwerking aan

Waar de naam van Santvoort Landelijk Wonen domineert in de verkoop van hippische en landelijke objecten in Nederland, geldt dit voor Rodenburgh Immobiliën in België als specialist in exclusief vastgoed. Makelaars Dirk van Santvoort en Arthur Rodenburg slaan de handen ineen om hun klanten van een nog groter aanbod te voorzien. Onder de naam Luxury Equestrian Properties werken de twee kantoren samen.
 
‘Samen sta je sterker’, met dat motto gaan Dirk en Arthur hun samenwerking aan. ‘’In de huidige markt is de vraag naar kwalitatief hippisch onroerend goed groter dan het aanbod. Door samen te werken vergroten we het aanbod en kunnen we klanten in Nederland en België optimaal van dienst zijn. Ons werkgebied ligt dicht bij elkaar en we merken dat we bij ons op kantoor ook geregeld aanvragen krijgen voor panden in België. Door onze krachten te bundelen is het aanbod aanzienlijk groter geworden’’ aldus Dirk van Santvoort. Arthur Rodenburg vult aan: ’’Samen hebben we een groot aanbod exclusieve landelijke woningen. We trekken samen op in deze markt waardoor we ons de komende jaren verzekeren van de sterke positie die we reeds opgebouwd hebben. We werken al langer samen maar door dit duidelijk te communiceren zullen wij de krachten beter kunnen bundelen.’’
 
Deze samenwerking is uniek en Nederland en België. Niet eerder werkten kantoren met exclusieve panden in de hippische sector zo nauw samen op een continue basis.
 
Rodenburgh Immobiliën
In 2008 richtte eigenaar Arthur Rodenburg zijn bedrijf op. Ondertussen is Rodenburgh Immobiliën een gevestigde waarde voor exclusief vastgoed in Noord-Antwerpen. Aan- en verkoop van bijzondere eigendommen is hun expertise. In het topsegment van luxe vastgoed zijn zij een belangrijke speler op de huizenmarkt in België.
 
Van Santvoort Landelijk Wonen
Dirk van Santvoort is eigenaar van Van Santvoort Landelijk Wonen. Gespecialiseerd in het verkopen van landelijke huizen of hippische accommodaties. Of het nu gaat om het aan- of verkopen van een complete manege of het laten taxeren van (weide)gronden, het hoort bij de dagelijkse werkzaamheden. Niet alleen is Van Santvoort Landelijk Wonen bekend met het kopen en verkopen van vastgoed, ze hebben ook ervaring en kennis in de hippische wereld. Paarden en hun woon-, leef- en werkomgeving zijn de passie van het team van Van Santvoort.

Heeft u verkoopplannen of wenst u meer te weten over deze samenwerking? Neem hier contact met ons op.
 

Verplicht asbestinventarisatieattest bij verkoop verduidelijkt

Tegen 2040 moet Vlaanderen asbestveilig zijn. Daarom zullen eigenaars in de toekomst verplicht over een asbestinventarisatieattest moeten beschikken bij de verkoop van woningen en gebouwen ouder dan 2001. Dit attest beschrijft welke onderdelen van het gebouw asbest bevatten, wat de staat is van het asbest en hoe het veilig te beheren of te verwijderen. Tegen 2032 moet iedere eigenaar van een gebouw ouder dan 2001 over een asbestattest beschikken. Om deze verplichting verder vorm te geven, werd onlangs een ontwerp van uitvoeringsbesluit voor de eerste maal principieel goedgekeurd. Dit verduidelijkt hoe een en ander verder zal worden geconcretiseerd.
Vanaf wanneer?
De bepalingen rond asbestinventarisatie zullen tegen uiterlijk 1 juli 2022 in werking treden. Van bij de inwerkingtreding wordt de nieuwe informatieplicht formeel van kracht. Dit echter enkel voor de onderhandse verkoopovereenkomsten die vanaf de datum van inwerkingtreding worden ondertekend. Met andere woorden: is er op dat ogenblik reeds een ondertekende compromis, dan moet er geen asbestattest aangevraagd worden, ook niet door de notaris met het oog op de authentieke akte. Bron: CIB
Wist u dat?
Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500(!) bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar. Hoe asbest herkennen en correct verwijderen en afvoeren? Klik hier voor de link: Ovam - omgaan met asbest.

'Oude' EPC's vanaf 2022 niet langer geldig bij verkoop

Wie als eigenaar zijn woning te koop of te huur wil aanbieden, moet over een geldig energieprestatiecertificaat (EPC)  beschikken. Belangrijk om te weten: vanaf 01/01/2022 komen bij verkoop enkel nog EPC's in aanmerking die zijn opgemaakt vanaf 01/01/2019! Wie dus nog beschikt over een geldig EPC in een oud jasje, zal vanaf 2022 bij het te koop stellen van zijn woonst eerst een nieuw EPC moeten laten opstellen.
Waarom? 
Het EPC onderging in 2019 een grondige vernieuwing en kreeg daarbij een label en nieuwe inhoud. Het EPC informeert eigenaars en kandidaat-kopers en -huurders sinds 2019 beter dankzij duidelijke adviezen op maat van de woonst, aandachtspunten en renovatietips. Bij eengezinswoningen geeft het EPC ook nog informatie over de geschiktheid van de woonst voor de plaatsing van installaties voor zonne-energie en over de gemiddelde prijsindicaties om de woning energetisch in orde te stellen met de energiedoelstelling 2050.
Wie dus nog beschikt over een geldig EPC in een oud jasje, zal vanaf 2022 bij het te koop stellen van zijn woonst eerst een nieuw EPC moeten laten opstellen om in regel te zijn met deze nieuwe verplichting.  
Belangrijk: deze verplichting geldt enkel bij verkoop.
 
(Bron: CIB & Vlaams Energie- en Klimaatagentschap)

Woningpas

In 2018 werd de woningpas gelanceerd. In dit gratis digitaal paspoort vindt u als eigenaar in één oogopslag alle beschikbare info van uw woning terug. Om de woningpas van je woning te raadplegen meld je je aan met je eID, federaal token of met de itsme-app op Woningpas Vlaanderen: https://woningpas.vlaanderen.be/

Leuk om te weten: de woningpas werd onlangs uitgebreid met een overzicht van alle uitgevoerde energetische renovatiewerken (isolatie, installatie), waarvoor de netbeheerder sinds 2012 een premie toekende. Daar bovenop kan u als eigenaar ook zelf renovatiewerken, al dan niet met bewijsstukken, toevoegen in één overzichtelijke tijdslijn.
In de loop van dit jaar zullen er nog nieuwe features bijkomen. Ontdek het zelf via de website!

Update: Sinds 25 juni 2021 is een digitale kluis beschikbaar waar eigenaars zelf documenten over hun woning kunnen opladen en bewaren. Geen zoektocht meer naar verloren gewaande en verstofte documenten! Enkel de eigenaar van de woning kan deze documenten zien, tenzij hij  beslist om zijn woningpas te delen met anderen, zoals bv. de makelaar, notaris, huurder, een geïnteresseerde koper, een deskundige ….

Terug naar boven
Sluit menu Rodenburgh Immobiliën