U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Hoogstraat 16 , 5095 AB Hooge Mierde (NL)

Omschrijving

Complete hippische accommodatie op prachtige locatie

Op een prachtige locatie is deze accommodatie gesitueerd op een perceel van ca. 3,5 ha, aan de rand van een groot bos- en natuurgebied op de Nederlands-Belgische grens.

De goed onderhouden en complete accommodatie bestaat uit een vrijstaande woonboerderij met een inpandige mantelzorgwoning, een sfeervolle vrijstaande paardenstal met 12 paardenboxen en 4 loopstallen, een 2e vrijstaande paardenstal
met 9 paardenboxen en 4 loopstallen, een rijhal, stapmolen, longeercirkel, buitenpiste (ca. 20×60 mtr), diverse paddocks en weilanden.

Woonhuis
De vrijstaande woonboerderij bestaat uit een woongedeelte, een inpandige mantelzorgwoning en een aanpandige garage met een studio voor bed & breakfast. Het woongedeelte is op de begane grond ingericht met een hal, leefkeuken, een woonkamer,
een bijkeuken en toiletruimte. De woonkamer is voorzien van een houten vloer, stucwerk wanden en een houten balken plafond. Op de 1e verdieping zijn 3 (slaap)kamers en een badkamer gesitueerd. De mantelzorgwoning is op de begane grond in het middelste deel van de boerderij gesitueerd en bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer met badkamer-en-suite en een bijkeuken met entree. In het achterste deel van de boerderij is een garage/opslagruimte gesitueerd, welke
deels is ingericht als een verblijfsruimte voor bed & breakfast. Deze verblijfsruimte is ingericht met een woonkamer met een keukenblok, 2 (slaap)kamers en een badkamer.

Tuin en erf
De goed onderhouden tuin is rondom de woonboerderij gelegen en ingericht met een groot gazon, volop volwassen bomen en planten in border (waaronder een grote notenboom) en een deels overdekt terras van gebakken klinkers, ter plaatse van de achtergevel. Het erf is geheel verhard met klinkers en wordt afgesloten met een openslaande, houten poort.
Vrijstaande H-vormige paardenstal
Deze paardenstal is direct achter de woonboerderij gelegen en de fraaie indeling van de stal zorgt ervoor dat er vanuit de tuin en boerderij een prachtig zicht is op de paarden. De stal is verdeeld in 3 units, bestaande uit in totaal 12 paardenboxen en 4 loopstallen. Verder zijn er een zadelkamer, voerberging, 2 wasplaatsen en een toiletruimte aanwezig.
Vrijstaande paardenstal
Een voormalige koeienstal is geheel verbouwd tot een sfeervolle paardenstal, welke is ingericht met 9 paardenboxen en 4 loopstallen. In de stal zijn verder een opvoelbox en een wasplaats aanwezig.

Vrijstaande rijhal
De rijhal heeft een afmeting van ca. 45×20 mtr, waarbij de hal grotendeels is ingericht met een binnenpiste (ca. 35×20 mtr.) en het overige deels is in gebruik als opslagruimte voor hooi/stro. De binnenpiste is voorzien van een Agterberg bodem en een houten bakrand. Het bouwvlak biedt mogelijkheden voor uitbreiding van de rijhal.

Overige faciliteiten
De buitenpiste heeft een afmeting van ca. 20×60 mtr en is voorzien van een Agterberg bodem met een houten omheining.
De royale stapmolen biedt ruimte aan 6 paarden en is afgewerkt met een beklinkerde vloer. De stapmolen is omheind met houten palen met rubberen band en een beukenhaag. De longeercirkel is eveneens uitgerust met een gedraineerde Agterberg bodem. Daarnaast is er verlichting aanwezig en de longeercirkel is omheind met hout en een beukenhaag.
De mestvaalt is uitgerust met een betonnen vloer en betonnen wanden.

Paddocks en weiland
Op het perceel zijn diverse paddocks aanwezig, welke zijn voorzien van een zandbodem en houten omheining. Ook alle loopstallen beschikken over een uitloop naar buiten, welke zijn verhard met klinkers en omheind met hout. De weilanden zijn aan de linker- en achterzijde van het complex gesitueerd. De weilanden zijn omheind met houten en toegankelijk middels houten poorten.

Bijzonderheden
– De begane grond van het woongedeelte en de badkamer van de mantelzorgwoning zijn uitgerust met vloerverwarming.
– De woonboerderij is uitgerust met hardhouten kozijnen en dubbele beglazing.
– De woning is volledig geïsoleerd.
– De gevels van de woonboerderij zijn deels bekleed met Red Cedar hout.
– Het woongedeelte is uitgerust met een centraal stofzuigsysteem.
– Het object is aangesloten op gas, water, elektra en riolering. Glasvezel wordt waarschijnlijk volgend jaar aangelegd.
– In het verleden is een bodemonderzoek uitgevoerd op deze locatie. Het rapport is op aanvraag verkrijgbaar.
– Er is een beregeningsvergunning aanwezig, de beregeningsput is ca. 64 meter diep.
– Er is een NB-vergunning aanwezig vanuit het verleden (varkens en koeien). Deze dient nog te worden omgezet naar paarden.
– Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 22 volwassen paarden en 40 paarden in opfok.
– Gesitueerd op een prachtige locatie, grenzend aan een groot bos- en natuurgebied en met volop uitrijmogelijkheden in de directe omgeving.
– Goed bereikbaar vanwege de situering ten opzichte van diverse uitvalswegen, zoals snelweg A67 Eindhoven-Antwerpen, alsmede de Belgische grens.

Te koop aangeboden door onze Nederlandse collega's Van Santvoort Landelijk wonen


Kenmerken

Algemeen

Adres:Hoogstraat 16
Hooge Mierde (NL)
Referentie:22/1969
Type:Domein
Ligging:Landelijk, Aan bosrand, Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, Bosrijke omgeving
Perceeloppervlakte:35.390 m²
Bewoonbare opp.:206 m²
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:1999
Inhoud:701 m³

Indeling

Kamers:7
Slaapkamers:3
Badkamers:2
Woonkamer:Ja
Keuken:Ja
Bijkeuken:Ja
Berging:Ja
Zolder:Ja
Terras:Ja
Tuin:35.390 m²

Comfort

Verwarming:CV-ketel, Gaskachels, Vloerverw. gedeeltelijk
Verwarmd water:Combiketel
Isolatie:Volledig geïsoleerd
Zonnepanelen:Ja

Kadastrale gegevens

Kadastrale benaming:Hoge en lage Mierde G
Kadastrale Nummers:723 en 1135
Kadastrale Oppervlakte:35.000 m²

Video

Neem vrijblijvend contact op

Wenst u meer informatie of een bezichtiging? Contacteer ons vrijblijvend. Zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt, nemen wij contact met u op


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Niet gevonden wat u zoekt? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recente aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Rodenburgh Immobiliën